Ode aan mijn alter ego

maandag 7 juni 2021

Eindelijk is dan mijn nieuwe site online. En ik ben er trots op. Dit is mijn ‘huis’ waar ik mijn opdrachtgevers graag welkom heet. Het bouwen van dat huis was een proces van zelfreflectie. Want hoe wil ik mezelf en mijn bedrijf profileren? In het figuurtje dat Nynke Talsma ontwierp voor mijn boek ‘De wereld in een kiezelsteen’ vond ik de sleutel. Hij (of zij?) fungeert in dit boek als gids die de lezer langs allerlei fragmenten uit de jeugdliteratuur leidt en daarbij prikkelende vragen stelt. Je zou hem mijn alter ego kunnen noemen: een ontdekkingsreiziger die verwonderd om zich heen kijkt en zichzelf voortdurend vragen stelt. Iemand die dingen vanuit verschillende perspectieven bekijkt en daar anderen ook graag toe uitnodigt. Iemand die zoekt naar ZIN en daar veel plezier aan beleeft! Dat is wie ik ben en dat is wat ik gebruik in mijn projecten voor het onderwijs. Ik ben dan ook dankbaar dat Nynke erin heeft toegestemd haar creatie ook nu weer als gastheer op te voeren.  Namens mij en mijn alter ego van harte welkom bij ‘Zin voor Zin’.

Meer blogs

Voorleesproject groep 7/8

Voorleesproject groep 7/8

Het boek ‘Mot en de metaalvissers’ van Sanne Rooseboom neemt kinderen mee in een fascinerende wereld van vrijbuiters en metaalvissers, daagt ze uit om te lezen als een detective en biedt ook nog stof tot nadenken over psychologische en maatschappelijke thema’s. Genoeg...

Lees meer
Voorleesproject groep 5/6

Voorleesproject groep 5/6

Het is saai om alles alleen maar door mensenogen te bekijken. Daarom maakten Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen een boek over dieren die spreekbeurten houden over andere dieren. Een origineel boek dat onlangs bekroond werd met de Woutertje Pieterse Prijs....

Lees meer
Studio Grow

Studio Grow

Het jaar 2021 sluit ik tevreden af. Het najaar was voor mij een drukke en spannende tijd, waarin ik veel nieuwe projecten mocht doen. Het grootste en meest uitdagende project was ‘Studio Grow’: een leesbevorderingsproject op drie basisscholen in Dongen waarin...

Lees meer
Worden wat je wil

Worden wat je wil

Door een boek te lezen en je te verplaatsen in de hoofdpersoon kun je voor even iemand anders zijn. Het thema van dit jaar 'Worden wat je wil' is dan ook veel ruimer op te vatten dan alleen lezen over beroepen. Het is een uitnodiging aan kinderen om in andere werelden...

Lees meer
Zin in lezen

Zin in lezen

Ik heb vaak zin in lezen. Logisch: want ik heb al heel vaak ervaren hoe heerlijk het is om helemaal in een boek te kunnen verdwijnen.

Lees meer