Teksten in opdracht

Als educatief auteur ben ik gewend om zaken helder, aantrekkelijk en bondig te formuleren, rekening houdend met het doel en de doelgroep. Naast lesboeken voor kinderen en leerkrachten schrijf ik ook artikelen gerelateerd aan het onderwijs: van kleuteronderwijs tot universiteit. Ik houd ervan om een onderwerp van verschillende kanten te belichten, maar schrijf ook graag een persoonlijk ervaringsverhaal dat anderen kan inspireren. Ook voor scriptiebegeleiding of de redactie van publicaties in eigen beheer ben ik in te huren.

Over jeugdliteratuur

Voor het Lexicon van de jeugdliteratuur schreef ik bijdragen over onder meer de schrijvers Armando, Shel Silverstein en Hans Kuyper. Voor ‘Literatuur zonder leeftijd’, een vakblad over jeugdliteratuur van de Bibliotheek van Nederlandse Letteren, schreef ik de volgende artikelen:

Over onderwijs

Voor ‘Juf en meester’, een onderwijsmagazine voor leerkrachten in het basisonderwijs van Malmberg, schreef ik tussen 2009 en 2018 de volgende artikelen:

Interviews

Voor ‘Juf en Meester’ interviewde ik veel bekende schrijvers van kinderboeken, zie hierboven. Voor ‘Ons Middelbaar Onderwijs’ interviewde ik bestuurder Hans van Dijk ter gelegenheid van zijn afscheid van OMO: ‘Ik geloof niet in individuele successen’.